Boek nu

Canterbury

Een toeristische en universitaire stad bij uitstek!

Canterbury Sights

Canterbury Festival

Van 12 oktober 2014 tot 1 november 2014

Canterbury Festival is het grootste festival wat betreft kunst en cultuur in de regio, en een van de belangrijkste culturele evenementen in het Zuid-Oosten van Engeland.

canterbury festival

De stad Canterbury staat twee weken lang in het teken van feest. Op het jaarlijkse festival is er een breed scala aan evenementen, waaronder muziek, kunst, theater & dans, komedie, tentoonstelling en nog veel meer. Kortom, 2 weken vol plezier en vrolijkheid!

Houdt u van sensatie? Dan moet u in het Marlowe theater zijn, waar de Pirates de Carabina optreden. Deze inventieve kunstenaars nemen u mee naar een wereld vol duizelingwekkende stunts, extreme sensaties en fysieke topprestaties die u de adem benemen. De tentoonstelling heeft de naam FLOWN en staat garant voor een avond waarin u uw ogen uitkijkt!

De Zuid-Afrikaanse trompettist en jazzmuzikant Hugh Masekela zal ook aanwezig zijn, tot groot genoegen van veel muziekliefhebbers.

En na het grote succes van vorig jaar is het cabaret Spiegeltent weer terug voor deze twee feestweken. De favorieten van het circuscabaret, de komiek Marcel Lucont en Tina C, zullen weer op uw lachspieren werken. Verder ziet u de laatste artistieke creatie van Compagnie Casus Circus, "Finding the Silence". U zult versteld staan van deze vier Australische acrobaten en vooral van hun lenige lichamen ... een waar spektakel!

Een stad met vele gezichten

Met Eurotunnel Le Shuttle bent u binnen een 1 uur en 15 minuten (Calais-Canterbury) in deze middeleeuwse stad in het noordoosten van Kent.

Canterbury, een van de oudste steden in Engeland, was vroeger de hoofdstad van het koninkrijk Kent. De ideale startplaats voor uw ontdekkingstocht zijn de middeleeuwse straatjes, die door het grote aantal winkels een droom zijn voor elke winkelfanaat! Daarna is het tijd voor een bezoek aan de kathedraal of een van de andere bezienswaardigheden van de stad. Tegen de avond pauzeert u in een typisch Engels theehuis voor de 'tea time'. Canterbury is een belangrijke universiteitsstad en bruist dus ook 's avonds van het leven. Ongeveer 30.000 studenten van over de hele wereld zorgen voor een feestelijke afsluiter van de dag.

Het stadscentrum, een winkelparadijs!

Canterbury shopping

Canterbury is erin geslaagd traditie te verzoenen met moderniteit. In de kenmerkende Engelse straatjes in het centrum vindt u dan ook talrijke winkelketens, maar ook kleine, hippe en originele winkeltjes (vooral in de buurten St Dunstan, West Gate Towers en Northgate). Voor de kinderen is dit het uitgelezen moment om op zoek te gaan naar allerlei Union Jack-souvenirs. Het centrum is bovendien verkeersvrij, waardoor u heerlijk op uw gemak en in alle veiligheid kunt rondlopen! Voor wie nog niet is uitgekeken in het centrum, maar even de voeten rust wilt geven, is een ontspannend tochtjeop de rivier Stour een goed idee. Ontdek het franciscaanse eiland met zijn pittoreske kapel over de rivier. The Old Weavers House en een oude Vlaamse weverij. Het prachtige uitzicht op de kathedraal en de dominicaanse priorijen krijgt u er zomaar bij. Met een beetje geluk wordt u vergezeld door de zwanen en eenden die vredig op de rivier dobberen!

Zin in een pauze? Wat dacht u van een picknick in Dane John Gardens, het mooiste en bekendste park van de stad? U vindt er talrijke monumenten, een doolhof waar kinderen zich heerlijk in kunnen verliezen en 's zomers vinden er vaak concerten plaats. Even ontsnappen aan de drukke straatjes in het centrum! Als het weer zich niet leent tot een lunch op het gras kunt u ongetwijfeld terecht in een van de vele restaurantjes in de stad!
Er zijn voldoende parkeermogelijkheden in de stad.

Het religieuze erfgoed

Canterbury Lodge

Klaar met shoppen? Bezoek dan het indrukwekkende religieuze erfgoed van deze voormalige hoofdstad van het koninkrijk Kent. Eerst de kathedraal of toch maar de abdij? Aan u de keuze! De beide gebouwen zijn niet alleen parels van de Engelse geschiedenis, ze staan ook op de prestigieuze werelderfgoedlijst van UNESCO. De kathedraal van Canterbury* staat onder meer bekend om de prachtige glas-in-loodramen uit de 12e en 13e eeuw en herbergt een grote verzameling kunstwerken, zoals het standbeeld 'The Black Prince'.

St Augustine's Abbey is een van de oudste kloosters van het land. Helaas zijn er nu enkel nog ruïnes van over. De abdij werd rond 598 gesticht en is de laatste rustplaats van de koningen van Kent en de aartsbisschoppen van Canterbury.

Canterbury, geschiedenis en cultuur

Gefascineerd door de rijke geschiedenis van de stad? U vindt een antwoord op al uw vragen in een van de twee musea. Het Canterbury Heritage Museum is een interactief museum waar u kennismaakt met de geschiedenis van Canterbury, tot miljoenen jaren terug. Iets verderop staat het Canterbury Roman Museum, waar u een duik neemt in het Romeinse verleden van de stad. U vindt er werktuigen, potten, juwelen, mozaïeken en zelfs een (virtueel) gereconstrueerd huis uit de Romeinse tijd.

Bezoek ook de Canterbury Tales, een van de bekendste attracties in Kent! U maakt er een sprong van 500 jaar terug in de tijd! Dit museum is een ongelooflijke reconstructie van het leven in de middeleeuwen; laat u tijdens uw bezoek leiden door een audiogids!

Op vaste tijdstippen vinden gedurende het hele jaar talrijke culturele evenementen plaats. Op de bierfeesten van Kent kunt u bijvoorbeeld bieren proeven van 26 plaatselijke brouwerijen.

Gaat u Canterbury bezoeken? Vergeet dan niet uw kortingsbonnen af te drukken zodat u voordeliger de attracties (Canterbury Tales en Kathedraal van Canterbury) van onze partners kunt bezoeken.

* Exclusieve aanbiedingen zijn beschikbaar

Hoe te bereiken?

Canterbury is gemakkelijk te bereiken per auto. Vanaf Folkestone is het ongeveer 40 minuten rijden naar Canterbury door het aangename platteland van Kent.


Bespaar tot 75% op uw hotelovernachting


Reserveer uw ticket!

Crédits photos:Visitkent, St Augustines Abbey par Casey and Sonja.
Hide My Journey
A
B
Suggested routes

Images

Gallery Image
Boek nuuw oovertochtVanaf€83per auto, enkele reis*
* €83 Short Stay Saver tarief - Afhankelijk van beschikbaarheid. Alleen verkocht als retour, vanaf €166 per ticket.