Boek nu

Het kasteel van Leeds

Ontdek 900 jaar geschiedenis op ongeveer 30 minuten rijden van Folkestone.

Het Kasteel van Leeds Experiences

Ontdek "Leeds Castle"

Negenhonderd jaar geschiedenis en een magnifiek park van meer dan 200 hectare: Leeds Castle is één van de mooiste bestemmingen in Kent. Het ligt op een steenworp afstand van Londen.

2 toegangsbewijzen voor de prijs van 1*

De aanbieding is geldig op maandag tot vrijdag, vanaf 9 oktober tot 30 november 2015. De aanbieding is niet geldig van 26 oktober tot 1 november 2015.

Hoe profiteert u van deze aanbieding: Toon uw Eurotunnel Le Shuttle ticket (hanger voor de binnenspiegel in de auto) bij aankomst. Voorwaarden.

Het kasteel en de tuinen

Kasteel van Leeds

Het kasteel is het hele jaar geopend. Het biedt een boeiende mix van cultuur en geschiedenis, weelderige tuinen en attracties, lekker eten en evenementen: het ideale decor voor uw eigen fantasieën en mijmeringen. In het internationaal bekende vogelpark leert u alles over moderne natuurbescherming en voortplantingsprogramma's voor dieren in gevangenschap. Terwijl de zwanen majestueus over de slotgracht glijden en de pauwen trots door de tuinen paraderen, cirkelen de imposante roofvogels van de nieuwe vogelshow 'World of Wings Shows' hoog boven het oude koninklijke buitenverblijf.

Kasteel van Leeds

De tuinen vormen in alle seizoenen een sprankelend kleurenpalet. In de lente is de Wood Garden een zee van bloeiende bolgewassen en wilde bloemen. De typisch Engelse Culpeper Garden geurt naar kruiden en rozen en de Lady Baillie Garden schittert met borders vol mediterrane planten.

Castle Island

De stenen brug die naar het kasteel leidt, was oorspronkelijk een houten ophaalbrug. Het versterkte woongebouw is nauwelijks veranderd sinds de 13e eeuw. Het bood toen onderdak aan lijfeigenen en paarden en diende bij aanvallen als veilige vesting. Het kasteel dat u nu bezoekt is het resultaat van meer dan 900 jaar aanpassingen en verbeteringen. De fundamenten stammen uit de tijd van de Noormannen en het woongebouw uit de middeleeuwen. Het 'Gloriette' is gebouwd door Edward I en verbouwd onder Hendrik VIII. Een van de torens dateert uit de Tudortijd en een van de woongebouwen uit de 19e eeuw. Het hele kasteel is in de 20e eeuw gerestaureerd.

Maiden's Tower (Maagdentoren)

De Maiden's Tower draagt de naam van een vroegere toren waarin een kluizenaarster woonde. De huidige toren is gebouwd in de Tudortijd als bakhuis en brouwerij waar het bier werd gebrouwen dat bij elke maaltijd werd gedronken omdat het zuiverder was dan het water. In de tijd van Lady Baillie werd de toren ingericht als 'vrijgezellenhoekje' voor genodigden, met op de begane grond een filmzaal en een rooksalon. Later nam de jongste dochter van Lady Baillie met haar gezin haar intrek in de toren. Zij woonden er tot 2003. Tegenwoordig is het een expositieruimte en worden er bijzondere recepties gehouden.

Kasteel van Leeds

Oorspronkelijk hoorde er 1200 ha grond bij het kasteel. Het huidige park is niet meer zo groot, maar omvat nog altijd een paar boerderijen, enkele bosjes, een golfbaan en meerdere tuinen. Het is heerlijk om in de lente via de Wood Garden, de 'bostuin' aan de oever van de Len, naar het kasteel te lopen. Narcissen, bosnarcissen en anemonen brengen een stralende ode aan de kleur. Later in het jaar nemen azalea's en rododendrons het van hen over.

Culpeper Garden

Culpeper Garden is genoemd naar de familie die in de 17e eeuw eigenaar van Leeds Castle was. Oorspronkelijk was het de moestuin van het kasteel.

Kasteel van Leeds

Toen Lady Baillie het kasteel kocht, toverde zij de moestuin om tot bloementuin, om er in 1980 een Engelse tuin van te laten maken naar het ontwerp van tuin- en landschapsarchitect Russell Page.

Het is een typisch Engelse tuin met een informele indeling en veel heggetjes, vol rozen, lupines, papavers en artemisia, gecombineerd met exotische bloemen om een weelde aan geuren en kleuren te creëren.

Lady Baillie Garden

Lady Baillie Garden is in 1999 officieel geopend door prinses Alexandra, erevoorzitter van Leeds Castle Foundation. De tuin is ontworpen door landschapsarchitect Christopher Carter en ligt op de plaats waar vroeger de volières van Lady Baillie stonden.

De tuin ligt pal op het zuiden en is geheel in de mediterrane sfeer ingericht. Het is dan ook een tuin waar bezoekers graag even gaan zitten om in alle rust te genieten van het prachtige uitzicht over het Great Water, het meer rond het kasteel.

Praktische informatie

Leeds Castle
Maidstone
Kent
ME17 1PL
Tel: +44 (0) 1622 765400
www.leeds-castle.com

Openingsuren
Oktober tot maart – de hoofdingang sluit om 17:00.
Bezoek aan het kasteel van 10:30 tot 14:30.

* Voorwaarden van de aanbieding

  • De aanbieding is geldig op maandag tot vrijdag, vanaf 9 oktober tot 30 november 2015. De aanbieding is niet geldig van 26 oktober tot 1 november 2015.
  • De aanbieding is alleen geldig voor individuele toegangsbewijzen.
  • Maximaal 4 personen per Eurotunnel ticket voor deze aanbieding.
  • De aanbieding is niet geldig voor groepen.
  • Aanbieding is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.
  • Deze aanbieding kan op geen enkele wijze worden ingewisseld tegen geld.
  • Dit is een aanbieding van Leeds Castle. Eurotunnel Le Shuttle is niet aansprakelijk bij eventuele klachten; alleen de voorwaarden van Leeds Castle zijn van toepassing.


Boek nu!

Photo Credits:www.leeds-castle.com
Hide My Journey
A
B
Suggested routes

Images

Gallery Image


Boek nuuw oovertochtVanaf€83per auto, enkele reis*
* €83 Short Stay Saver tarief - Afhankelijk van beschikbaarheid. Alleen verkocht als retour, vanaf €166 per ticket.