Reserveer nu

Hampton Court Palace

Een uitzonderlijke dag in Hampton Court! spacer

Hampton Court Museums

Het kasteel en de tuinen

Een verrassende architecturale mix van neo-palladiaanse en tudorelementen, als stille getuige van de bekendste Britse vorsten.
Het luxueuze interieur en het oorspronkelijke meubilair weerspiegelen de luister en de levensgewoonten van de families die er ooit hebben gewoond.
Ontdek de flats in georgiaanse en tudorstijl, de immense keukens van Henry VIII, de Chapel Royal en de verzameling renaissanceschilderijen die tot de mooiste ter wereld hoort…
Vergeet ook niet om buiten een kijkje te nemen. Vooral de prachtige tuinen, die geïnspireerd zijn op Le Nôtres Versailles, en het wereldberoemde haaglabyrint dat in de 17e eeuw voor Willem III werd aangelegd zijn de moeite waard.


Bezoek de Great Hall van Henry VIII, de keukens van de Tudors en de Chapel Royal. Buiten kunt u zich in het meest bekende doolhof ter wereld wagen. Of bezoek de Privy garden, die in al zijn pracht anno 1702 is hersteld.
Openingstijden: 10 tot 18 uur
Meer informatie vindt u hier

Wist u dat…

er sinds 2003 gefluisterd wordt dat het spookt in het kasteel?
Het kasteel van Hampton Court was bij leven en welzijn al het voornaamste en favoriete verblijf van Henry VIII, en dat lijkt nog altijd het geval… Zijn geest werd namelijk betrapt door een bewakingscamera! En hij is niet alleen. Catherine Howard, de vijfde echtgenote van de vorst, werd onthoofd voor overspel. Naar het schijnt waart ook haar geest er nu rond.

Hoe te bereiken?

Hampton Court ligt op ongeveer 23 km van Londen en is uit Waterloo Station in 30 minuten te bereiken. Gebruik uw Oyster Card om goedkoper te reizen.


Londen ontdekken
Bespaar tot 75% op uw hotelovernachting
Reserveer uw ticket!

Hide My Journey
A
B
Suggested routes

Foto's

Gallery Image

Boek nu uw overtochtVanaf €77per auto, enkele reis*
* €77 Short Stay Saver tarief - Afhankelijk van beschikbaarheid. Alleen verkocht als retour, vanaf €154 per ticket.