Veroer in Londen

Hoe werkt het openbaar vervoer?

De Londense metro

De oudste metro ter wereld bestaat uit 270 stations, 12 lijnen en 6 concentrische zones.

Om zich te oriënteren bepaalt u aan de hand van uw plattegrond de windrichting waar uw bestemming zich bevindt. In de gangen van de tube zijn alle bestemmingen namelijk als volgt aangeduid: Northbound wil zeggen dat u zich naar het noorden begeeft, Eastbound verwijst naar het oosten, enzovoort.

De plattegrond is gemakkelijk te gebruiken. Twijfelt u toch? Op elk perron bevindt zich een overzicht van alle stations.

U kunt uw traject bepalen aan de hand van de kleuren op de plattegrond. Controleer gewoon de windrichting die u moet volgen. De haltes worden afgeroepen en ook aangeduid op de wanden van de rijtuigen.

De metro is van maandag tot zaterdag open vanaf 5.30 uur en op zondag vanaf 7 uur. De laatste metro's vertrekken tussen 23.00 uur en middernacht.

Nuttige info

tick

Met een Oyster Card reist u goedkoper met de metro, bus en tram!
Dit is een voorafbetaalde vervoerkaart die u op elk moment kunt opladen op het internet, in stations, in de metro, … Met deze kaart geniet u aanzienlijke kortingen!

Minder betalen, dat is meer bezoeken!
Plattegrond metro

Taxi's in Londen

Taxi's vindt u overal in Londen. Normaal is er plaats voor maximaal 5 personen. Als de gele lamp brandt, wil dat zeggen dat de taxi beschikbaar is.

  • Radio taxis: +44 (0) 20 7272 0272
  • Computer cabs: +44 (0) 20 7908 0207
  • Dial a cab: +44 (0) 20 7253 5000 dialacab.co.uk
  • Lady MiniCabs (vrouwelijke bestuurders): +44 (0) 20 7272 3300 ladyminicabs.co.ukTaxi

Autorijden in Londen

Enkele gouden regels voor wie zich met de auto in de hoofdstad begeeft

Kennismaking met het station