Boek nu

Kent, de 'tuin van Engeland'

Ontdek het historische erfgoed van deze mooie regio

Kent Sights


Kent in een notendop

Kent ligt van alle Engelse graafschappen het dichtst bij het Europese vasteland. Bovendien telt Kent meer kastelen en historische gebouwen dan enig andere regio in het land. Hoe zag het dagelijkse leven van Romeinse legioensoldaten eruit? Ontdek het antwoord tijdens een bezoek aan de indrukwekkende overblijfselen van het Romeinse fort van Richborough, waar de legioenen aan land kwamen. U komt alles te weten over het leven van Henry VIII in de zestiende-eeuwse burchten Deal en Walmer, die gebouwd werden om de katholieke vijand naar het Europese vasteland terug te dringen. En vergeet ten slotte ook niet de talrijke boomgaarden en hopvelden die de regio zijn bijnaam 'de tuin van Engeland' hebben gegeven.

Bezienswaardigheden in Kent

Kent heeft veel karakteristieke en geschiedenisrijke bezienswaardigheden, daarvan hebben we alvast een aantal tips op een rij gezet:

 • Ontdek de fascinerende geschiedenis van Dover Castle* en van de geheime tunnels die in de Tweede Wereldoorlog het decor waren van de evacuatie van Duinkerke.
 • Van een heel andere orde is de kathedraal van Canterbury* . Bewonder de pracht van dit architecturale meesterwerk met romaanse en gotische invloeden. Of geniet van de absolute rust van de kathedraal van Rochester, de op één na oudste in Engeland.

kathedraal van Canterbury

 • Het kasteel van Rochester* is een van de best bewaarde burchten van Engeland, die bovendien een adembenemend uitzicht op de rivier en de omgeving biedt.
 • Een van de meest geliefde kastelen van Engeland vanwege zijn ligging en rijke geschiedenis is Leeds Castle .

Leeds Castle

 • Hever Castle, de historische verblijfplaats van de familie Boleyn, is tegenwoordig een van de grootste toeristische trekpleisters in Groot-Brittannië. Bezoek het landgoed met zijn weelderige tuinen en talrijke bijgebouwen!
 • Ontmoet Oliver Twist in Dickens World* en waan u in het victoriaanse Engeland, in het grootste overdekte park ter wereld.
 • Kent Life* , is een ontmoeting met het platteland en het landbouwersleven van vroeger. Een ideale bestemming voor het hele gezin.
 • De Hop Farm , staat garant voor eenfantastische dag boordevol spelletjes, minigolf en magische gebeurtenissen! Het park telt niet minder dan 30 binnen- en buitenattracties: een topidee voor jong en oud!

Hop Farm Family Park

 • En dan is er ook Brogdale farm* , de thuishaven van de grootste verzameling fruitbomen en planten ter wereld. Zo vindt u er onder andere notenbomen en druivenstruiken op meer dan 60 hectare vol prachtige boomgaarden.
 • Een goede afsluiter voor uw bezoek aan Kent zijn zijn de wijngaarden van
  Chapel Down* , in de nabijheid van het pittoreske stadje Tenterden. Chapel Down is de prachtige thuisbasis van de voornaamste maker van Engelse kwaliteitswijn en omdat u met de auto en Eurotunnel Le Shuttle reist, kunt u enkele Engelse wijnflessen meenemen.

Luxe of eenvoud? Kent heeft het allemaal

Hoe verrukkelijk is het om te leven zoals een lady of een lord dat vroeger deed (maar dan met al het hedendaagse comfort, natuurlijk) in luxueuze hotels als Chilston Park in Maidstone, een majestueuze villa uit de 17e eeuw die vroeger de thuishaven van lords en politici was en nu als monument geklasseerd is, of Eastwell Manor in Ashford, een landhuis uit de 18e eeuw dat niet alleen zijn groene, rustige omgeving heeft behouden, maar ook zijn charme van weleer! Of misschien proeft u liever de allerbeste tradities van de Engelse pubs in een vijftiende-eeuwse herberg die toebehoort aan Shepherd Neame *, de oudste brouwerij van Groot-Brittannië: gesitueerd in Faversham, hier wordt al meer dan 850 jaar bier gebrouwen! Liefhebbers bezoeken vast en zeker dit alom geprezen familiebedrijf!

* Exclusieve aanbiedingen zijn beschikbaar

Hoe te bereiken?

Alle bezienswaardigheden die hierboven genoemd worden, zijn vanaf de Eurotunnel Terminal in Folkestone binnen 1 uur rijden te bereiken.


Bespaar tot 75% op uw hotelovernachting


Reserveer uw ticket!

Photo Credits: Museum of Kent Life, Hop Farm, Leeds Castle and Canterbury Cathedrale by Visitkent
Hide My Journey
A
B
Suggested routes

Images

Gallery Image
Boek nuuw oovertochtVanaf€83per auto, enkele reis*
* €83 Short Stay Saver tarief - Afhankelijk van beschikbaarheid. Alleen verkocht als retour, vanaf €166 per ticket.